top of page
GDVajra_foto_edited.jpg

Winemakers Dinner på Egn med fantastiske
vine fra USA
- denne gang i samarbejde med med Christian Aarø & Allan Geert Nielsens vinimport SommWine

Vi tilbyder to typer billetter

 

Winemakers Dinner

kr. 1.450,- pr. person

 

 

Winemakers Dinner, Overnatning og Morgenmad

for 2 personer

fra kr. 3.998,- 

Winemakers Dinner

Kom med til en fantastisk aften med Amerikansk Vin, når Restaurant Egn og SommWine inviterer til Winemakers Dinner på lørdag den 5. Oktober 2024 kl. 18.30 hos Restaurant Egn.

Restaurant Egn, i samarbejde med SommWine og Allan Geert Nielsen, inviterer dig til en uforglemmelig aften, hvor vi hylder essensen af amerikansk vin. Den 5. oktober 2024 kl. 18:30 åbner vi dørene til vores Winemakers Dinner, hvor vi dykker ned i de amerikanske vinmarker og deres historier.

På aftenen vil der blive serveret 7 anretninger med tilhørende vine.

Samtidigt tilbyder vi rabatter på de vine vi smager. 

pinot-noir.jpg

 

 

Aftenens Menu

Snacks

 

Egn’s Æg & Caviar

Blæksprutte - Citron - Brøndkarse

Menu

 

Kammusling - Sylt - Urter

Sort Hummer - Kål - Rygeost

Rørhatte - Trøffel - Skovdue

Oksehale - Peber - Jordskok

Pære - Fennikel - Citron - Honning

cabernet-sauvignon.webp

SommWine: Amerikansk Vin og Godt Venskab

 

Tre venner, én passion: vin. Hos SommWine handler det ikke blot om at drikke vin; det handler om at udforske kvalitet, karakter og fællesskab gennem vinoplevelser. De ejere er drevet af ønsket om at finde vine fra hele verden, der ikke blot smager godt, men også fortæller en historie og leverer en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

 

Christian Aarø, sommelier og præsident for Dansk Sommelier Foreningen. Med to nordiske mesterskaber som sommelier og en imponerende karriere bag sig, bringer han sin ekspertise og passion til bordet. Christian driver tre restauranter i København, Trio, No2 og AOC, sidstnævnte er belønnet med 2 Michelin stjerner. 

Allan Geert Nielsens kærlighed til det amerikanske afspejler sig i hans engagement og indsats for amerikansk vin i Danmark. Med en særlig tilknytning til Californien og Oregon bringer han den autentiske smag af amerikanske vinmarker til vores arrangement.

Thomas I Clausen, kemiingeniør og visionær forretningsmand, deler vores lidenskab for vin. Fra den klassiske til den nye verden er han ivrig efter at udforske og dele smagsoplevelser med andre vin-entusiaster.

logo-sommwine-1.png
allan-aaroe-2.jpg

Domaine Carneros
Domaine Carneros ligger i det sydlige Sonoma, og er Taittinger i champagnes amerikanske vinhus. Man laver mousserende vin efter champagnemetoden, på de samme druer som i Champagne Pinot Noir og Chardonnay.

Chateau Montelena
I 1976 arrangerede englænderen, Stephen Spurrier en smagning i Paris, hvor de største franske vinhuse mødte de nye amerikanske vinhuse i en blindtest. Lang historie kort, amerikanerne vandt, til franskmændenes store forbløffelse både i rød og hvidvinskategorien. Den hvide var Chateau Montelena Chardonnay 1973, fra Calistoga i Napa Valley.


Presqu’ille Winery
Presqu’ille Winery ligger vinområdet bag Santa Barbara i det sydlige Californien, hvor de dyrker Chardonnay og Pinot Noir. Familien mistede alt, da deres hjem i New Orleans blev ramt af orkanen Katrina, hvorefter de drog til Californien og ad omveje fik startet et winery i området bag Santa Barbara bjerge.


Pro Bono
Den Canadiske sommelier Paul Lato tager til området ved Santa Barbara og har i dag et af de mest  prestigefyldte vinhuse i området – han laver mange enkeltmarksvine på klassiske Rhone druer, som Syrah og Grenache, men også flotte enkeltmarks vine på Chardonnay og Pinot Noir. Typisk koster hans vine kr. 600 til 1000 pr. flaske – men hans blandings cuvee; Pro Bono, som han udelukkende sælger til Christian Aarø (Restaurant AOC og Sommwine).

Clos Du Val
Endnu en af vinene fra Paris 1976 smagningen, og samtidigt et klassisk Napa vinhus. Den vindende vin fra den gang i rødvinskategorien var Stags Leap cellars, og Clo du Val som også ligger i Stags Leap distriktet i Napa, blev nr. 7. – En Fransk/Norsk familie driver vinhuset i 3. generation.

Cakebread Cellars
Et virkeligt klassisk Napa vinhus fra starten af Napa’s boom i starten af 70’erne. Familien Cakebread har dyrker Cabernet Sauvignon, Chardonnay i Napa i 50 år, og høster nu også Pinot Noir fra Anderson Vally i Mendocino. Vinhuset har hjemme i Rutherford i Napa, midt i Napa dalen.

 

Anaba Wines
Anaba ligger i det sydlige Sonoma på grænsen til Napa. Her fremstiller man mange varianter af Pinot Noir og Chardonnay, og deres winemaker er en ”rising star” Katy Wilson, som også er winemaker på hendes egne vine fra Larue, som også Sommwine har distribution for. Katy har en ambition om at opnå den perfekte balance, hvilket er et gennemgående tema i hendes vine.

fort-ross-vineyard-sonoma-SONOMASIPS0919-6732727f9d3e4130acf6395ca7eebbf0.jpg
bottom of page